18 olika sätt som gör dig glad!

Postat: 2010-05-25 - Kl: 13:03:43 - Kategori: Henrietta - Kommentera
'
  1. Ring en äldre släkting och be personen berätta en anekdot från sitt liv.
  2. Lista alla personer som bryr sig om dig. Det motbevisar de där ”jag är så ensam”- tankarna som dyker upp när vi är deppiga
  3. Klipp dig eller föna håret professionellt. Skippa det dåliga samvetet över att du gör det utan anledning – det är ett superenkelt sätt att bli på bra humör!
  4. Ät en lyxig dessert efter lunchen. Det höjer vilken trist vardag som helst.
  5. Samla ihop ett gäng kompisar en solig dag och lek en av de lekar som ni lekte när ni var små. Några förslag: Röda och vita rosen, Burken och Ryska posten. Ni får barnsligt kul!
  6. Flirta! Det behöver inte vara den potentiella killen i ditt liv – att le stort åt snyggingen på gatan sätter fart på må bra-hormonerna.
  7. Klä dig i färg! Färgkonsulten Bengt Ahlin tror på att kombinera flera olika kulörta färger: ”Alla starka färger längst ut på färgskalan piggar upp.
  8. Lista fem bra saker du har gjort de senast dagarna, som att du tog tag i diskberget eller stod upp för din åsikt på jobbet.
  9. Skratta! ”Du behöver inte vara glad för att skratta, men du blir glad av att skratta”,
  10. Gör en stor blombukett. Både synen och doften aktiverar glada hormoner.
  11. Ät frukost på kafé – trots att det är mitt i veckan. En lugn stund för dig själv ger en skön start på dagen
  12. Ring en kompis från förr och föreslå att ni ses på en fika
  13. Gör en klippbok med fina foton
  14. Semestersurfa. Besök resesajter och planera vart du vill åka på när du gått ut skolan
  15. Prova en hobby som du alltid velat testa: silversmide, bergsklättring, plugga spanska … du väljer! Forskning visar att en aktivitet som du gillar och blir bättre på ökar din självkänsla – och ditt humör.
  16. Gör en ”gladtallrik” med godsaker: Jordgubbar och hallon innehåller järn och gör dig pigg. Kiwi, banan och aprikos höjer serotoninhalten i hjärnan. Nötter och mörk choklad ger en extra lyckoboost.
  17. Ersätt negativa tankar med mer realistiska. Istället för att tänka ”Typiskt mig att missa bussen!”, tänk ”Jaja, men nu får jag en promenad – skönt!” Att dissa trista tankar höjer din självkänsla och gör dig gladare
  18. Skicka ett mejl till alla du känner och uppmana dem att svara med sina tre bästa humorklipp från Youtube. Garanterad skrattfest!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: